Megfigyeltem hogy minden elb@szott életű ember folyamatosan csak másokat okol a saját sikertelenségéért. Mindig MÁS a hibás, sohasem Ő. S miért van ez? Mert fél szembenézni önmagával, fél szembenézni az elbaszott tettei következményeivel, s mert gyáva MÁSKÉPPEN cselekedni. Fél változtatni a berögződött rossz szokásain. Azaz fél, vagy NEM TUD, mert nincs meg ehhez benne a megfelelő lelkierő - és akarat (!)-.

Az ember hagyhatja magát zsarolni, és a "zsarolás Istene" által jóváhagyatni az elbaszott életét, az elbaszott cselekedeteit, az elbaszott gondolatait. És akkor kurvajó, mert IGAZOLTA önmagát, önmaga előtt.

 

És akkor mehet a menet: Az ember hagyhatja magát zsarolni -hogy jellemgyengeségeit palástolja- azzal, hogy egyes rossz szokásoktól függővé teszi magát. Hagyhatja magát zsarolni azzal is hogy egy gyáva szar (a jelleme), és MÁSOKTÓL függ még a lélegzetvétele is. A zsarolás ebben az esetben NEM úgy néz ki hogy leül vele szemben valaki és face to face megzsarolja. A zsarolás itt az, hogy ÖNIGAZOLÁST KERES az elbaszott dolgaira, meg a változtatásra képtelenné tévő akaratgyengeségére. Az ÖNIGAZOLÁS itt= ÖNSAJNÁLAT. Önsajnálat = Beletörődés. Sírás. Így egy korlátolt, begyepesedett, (saját korlátoltsága által) zsarolt szarrá válik De akkor legyen szíves ezt elismerni és befogni a pofáját, a siránkozást abbahagyni.

 

Persze tök jó dolog mindenkinek elsírni hogy "jaj de kibasztak velem, hjajj de szar nekem, elbaszódott az életem" - és megkaphatja a sok-soook vállveregetést: "igen, ó jaj, de sajnállak, te szegény" - és ettől már boldog is a jellem-gyenge alanyunk. Megvan a bűnös: mindig csak MÁS! TE sohasem...

 

De tudjátok..."inkább 100 irigyem legyen mint ... 1 sajnálóm" :)

A bejegyzés trackback címe:

https://caesarion.blog.hu/api/trackback/id/tr892891835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása